marți, 1 martie 2011

femeile interpreteaza

  Chipurile, femeile interpreteaza prea mult. Daca faci un gest, pentru ele asta inseamna sa le arunci un os pe care il rumega pana il seaca.
   M-am hotarat acum cateva minute sa vin in aparare, sa arat ca asta nu e o manifestare paranoica care rezida in gena patologica a sexului slab. In conjuncturile in care m-am gasit in ultima vreme, am fost nevoita sa fiu foarte atenta la ce spun si sa ma conving din mers ca sinceritatea, chiar si diplomata nu e intotdeauna solutia. Uneori, daca esti suficient de destept si ubicuu, si numai daca esti cu adevarat convins ca e in regula, poti sa omiti, sa minimalizezi pana la sange sau sa treci in asteptare, un anumit lucru. Atat si numai atat te poti indeparta de la regula lustruita ca intotdeauna e bine sa servesti adevarul ca painea, adica cald si cu riscul de a suferi de dureri de stomac de la coca. Nimeni nu zice sa minti, e bine daca ai inteles pana acum ce e diplomatia, dar am ajuns acum sa mai invat si lectia sanatatii de a vedea cat mai mult in celalalt. Asadar, acolo unde exista tensiune, masura de prim ajutor o reprezinta decongestionarea atmosferei; numai asa poti desface, lamuri si inlatura o problema fara sa ramana cicatrici. E normal sa treci peste un diferend cu succes atunci cand arati celuilati ca nu replici cu manie si ciuda, ci cauti o solutie pe un ton cooperant ca si cand amandoi, automat, aveti gandul asta. Din moment ce incepi intr-o nota de calm o conversatie iti motivezi si conlocutorul sa faca acelasi lucru. Dar ca sa ajungi la starea asta in care detii controlul si inima nu iti sta stransa, trebuie sa gandesti si de pe pozitia celuilat, sa petreci timp incercand sa-l intelegi. A te transpune in pielea celuilalt e un fel de meditatie pe barna pentru ca te obliga sa tii linia dreapta, sa nu aluneci in partea in care crezi ca ar face ceea ceea ce ai face tu si nici in partea in care i-ai exagera reactiile.
    Acum, de ce si-ar da cineva atata bataie de cap sa inteleaga intotdeauna semnificatia transcendentala a faptelor altui om? Pai singurul raspuns dictat de logica ar fi pentru ca ii pasa, adica chestiunea reprezinta un anumit grad semnificativ de importanta. In paranteza, si cu satisfactie notez pentru ignoranti, daca o femeie nu interpreteaza vis-avis de un barbat inseamna ca il mesteca si-l scuipa afara mai usor ca pe guma Turbo. Iar daca isi da interesul, nu asta constituie greseala ei ci faptul ca isi exprima fara virgula impacientarea, starea de rumegarea, isi incrunta sprancenele, isi agita mainile. Nu omite, serveste impreuna cu explicatiile de preparare. Aici admit ca femeile se expun enorm si nu fac decat sa enerveze pentru ca muta atentia de pe ceea ce trebuie rezolvat pe persoana lor-labila la momentul explicatiilor pe care le da.
   Cu toate astea, mie mi se pare ca atunci cand un om isi dezvaluie total starea, practic iti pune in brate si solutia. E evident unde bate, ce vrea sa auda, trebuie doar sa vezi daca esti dispus sa dai ce cere. S-a trecut de etapa intrebarilor, mai raman de bifat optiunile. "you're the puppeteer" cum zice Paloma Faith.
    Acum ma duc sa interpretez la licenta; acolo sunt convinsa ca nu se supara nimeni cu cat scriu mai mult.
 

Un comentariu:

  1. "dar am ajuns acum sa mai invat si lectia sanatatii de a vedea cat mai mult in celalalt" -

    tare dragut! :)

    "Aici admit ca femeile se expun enorm si nu fac decat sa enerveze pentru ca muta atentia de pe ceea ce trebuie rezolvat pe persoana lor-labila la momentul explicatiilor pe care le da."

    - could not agree more :)

    RăspundețiȘtergere