duminică, 18 octombrie 2009

o lectiuca

 Un film cu o fata pe care ai ei vor sa o trimia la Drept, ea descopera ca defapt aspira sa fie actrita, babacii is zgarciti, nu sponsorizeaza, ea isi desface aripile, isi ia zborul aiurea si se face striperita. Povestea e cu perdea, drama se prefigureaza soft, fiindca fata nu se dezbraca de tot ci numai pana la desuuri si la clubul de noapte da si peste niste prietene de treaba. Totusi, una dintre ele care ii devine "best friend"- cum ar zice ea, nu e chiar asa "cool"- cumsecade, cum am zice noi, si o mai ia pe ulei cu cocaina. A, si in plus nu prea are planuri de viitor cu exceptia notabila ca isi doreste tare, tare de tot sa isi faca implanturi cu silicon.
  Revenind la fata cu problema centrala, ei bine, ea se lasa pana la urma de pseudocurvit cu toate ca incepuse sa devina cautata si foarte buna in bransa. Aceasta deoarece la o reprezentatie apar:
  a) tatal revoltat de ce se intampla cu fetita lui care odinoara il striga "Daddy, Daddy!", bla, bla
  b) si prietenul decent pe care orice fata ar fi fericita sa il aiba, bla bla
iar duduia nr.1 se da jos de pe scena pentru a-si relua plina de remuscari si regrete, activitatea scolara.
    Filmul, desi nu cred ca asta a fost intentia, a debusolat si m-a lasat la fel de inclinata spre fiecare dintre cele 2 variante.
  1. Parintii erau nasoi, ii bagau pe gat copilului preferintele lor si pana sa-si dea seama, i-au facut mai mult rau decat bine. Fata atunci, cu curaj, devine femeie, capata incredere in ea, numai ca sufera niste bruiaje in ale studentiei. Dupa mine, nimic ce nu putea fi redresat dar cred ca au hotarat pe parcurs sa faca un final cu care sa se scape mai repede. Asa ca in loc sa mearga pe noua linia subliniata de practica, conform careia si cu sexul poti face o cariera stralucita si pe deasupra castigi si bani cu care te scolesti, scenaristii au ales varianta conservatoarea nr.2
 Credeati ca e misto sa dansezi la bara si sa iti permiti din asta sa traiesti in lux, ei! nu-i asa!
 Baietii s-au razgandit intr-un tarziu si cam la trei sferturi dupa parcurgerea actiunii si-au zis ca mai bine o lasa dracu' si nu mai bajbaie prin cotloanele mintii si ale feminitatii. Era plicticos.
  Gata tata! Albu-i alb si negru-i negru si undeva parca scrie ingrosat ca nu-i bine sa te tii de pornosaguri. Si asa a si fost pentru ca prietena deraiata moare, urmand ca dupa acest deces eroia sa-si revina in simtiri si sa se reapuce cu brio de actorie.
   Deci ce mesaj sa mai intelegi din harababura asta?! Dupa ce de cativa ani incoace exponente ale feminismului se chinuie sa creeze un curent al libertinajului si scriu carti -precum "Aventurile unei prostituate de lux londoneze ( cu corespondent si pe plan national)" sau "Rusinea"- si in care demers si barbatii au sarit sa-l sprijine, ma astept ca si Hollywoodul sa se bucure de noile standarde morale pe care le pot exploata in productii. Aici insa au scaldat-o, au zis ca totusi nu se face si ca desi au existat anumite foloase, pana la urma tot de gura mamei trebuie sa asculti.
   Adevarul e ca la ce pretentii are media de la sine, de a indeplini o functie educativa si profund moralizatoare, fabulele lor televizate nu ajung nici pana la genunchiul broastei lui La Fontaine. Nu poti sa fii atat de indecis cand incerci sa dai de gandit si sa pui in miscare mecanismele interne ruginite, ca prin eforturile proprii oamenii sa redescopere analiza umana. Uite, daca vrei sa joci baza asta poti sa iei prin extrapolare, un exemplu din domeniul politicului: Becali (probabil in calitatea de contracandidat la presidentie) declara ca exista un lucru cert pe care el il poate face si Basescu NU. Si anume sa se pieptene. Simplu, toata lumea a prins urgent ca in timp ce tara arde, baba si Becali ii fac taca-baca presedintelui.
  Dupa cum vedeti, a fi frumos nu e putin lucru iar podoaba capilara chiar nu e un element care sa treaca neobservat precum o privire sasie sau o fata buhaita. Punct ochit, punct lovit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu