joi, 11 februarie 2010

11- 21

11. Stop stresului din lume. Si aici vorbesc de sub rotile trenului pentru ca tocmai am iesit din sesiune si dupa cum s-a vazut, nu mi-am acordat nici cel mai mic ragaz pentru a mai scrie ceva. Ar trebui ca inainte de orice masura care se impune sa existe formalitatea unui aviz antistres. Sa vada daca simte cineva ceva presiune, daca se poate dormi in continuare in conditii optime noaptea, daca exista pofta de mancare si daca nu cumva problema e aciditatea la stomac. Uite asa lumea ar scapa de o gramada de tumori, ulceratii, fumat, si alcoolism. Ce am invatat de aici? Ca nu trebuie sa salvezi balenele ca sa te dai rotund ca faci lumea un loc mai bun,si in plus e destul de departe , pentru romani ma refer, sa se deplaseze pana la ocean. Asa ca ar putea instala corturi la colturi de strada in care sa se faca masaj si ar ajuta asa la cresterea demografica a natiunii.
 12.O doleanta personala. Sa imi construiesc propria bibilioteca municipala. Ca cea deja existenta in Cluj e suprasolicitata si depasita sub aspctul nevoilor celor care o frecventeaza. Asa s-a ajuns la improvizatii care mai de care, pentru ca oamenii sa se descurce si sa se poata folosi cum trebe de institutie. Spre exemplu, cuplurile se duc in jumatatea coridorului de catre baie ca sa se pupe pentru ca nu au un loc de mangaiala special amenajat . In bibilioteca mea ar fi mult mai mishto. As face niste dormitoare in care sa se poate odihni lumea la pranz, sa-si faca siesta sau chiar sa se retraga cand simt ca nu mai pot invata si au chef sa faca o pauza. Single-sii se duc si beau cafele de partea cealalta a holului si din nefericire, fac cam mult zgomot ceea ce activeaza puterea femeilor de serviuciu, care vin si foarte franc declara "Taceti ma ". Eu nu as proceda asa. Salile ar fi izolate fonic, asa ca pe coridor s-ar putea discuta in voie, in limitele normalului. In schimb as introduce niste dispozitive de masurat intensitatea sunetelor care sa fie reglate diferit in salile de lectura si pe coridoare. Si cine nu s-ar conforma si s-ar apuca de povesti intre altii care studiaza, sau care ar vocifera in incinta unei astfel institutii, ar capata o sanctiune memorabila intre 2 si 7 liniare la palma. Stiu ce va ganditi ca numai Vlad Tepes ar mai in instauraut o astfel de pedeapsa, dar la o privire mai atenta, va puteti da seama ca accesul este benevol si cine vrea sa-si faca permis trebuie sa aiba in vedere si acest aspect al consimtamantului in vederea unei corectii fizice. De atata mare lucru poate dispune pana si din perspectiva dreptului penal. In plus, de bataie stie de frica omu.
13.  Eradicarea obezitatii. Daca tot ne-a cuprins febra asta a slabitului si a formelor fibroase sau filiforme, atunci hai sa nu creeam inca un motiv de invidie, de departajare. Si ca lucrurile sa mearga cat mai fin,  se poate concepe un plan prin care doctorii de familie supravegheaza atent indicele de greustate al pacientilor lor. Cine sare calul, ghinion! Se instiinteaza de indata Comisia la nivel de oras de persoana care are foale si care o va tratata deindata, la modul cel mai profesional. Si uite asa, am mai taiat unul dintre cele mai luxoase si pistruiate complexe ale secolului de pe lista.
14. Punctualitatea trebuie sa isi recastige importanta. Si aici eu sunt prima in care trebuie sa se arunce cu pietre, intarziind si cu postarea asta, si cu 5 minute -cel putin- la intalniri si in mare, cam cu toate. Am putea decreta 2 martie ziua nationala a punctualitatii din moment ce tot avem primele 2 saptamani ale lui martie populate cu sarbatori de-alea noastre. E buna si perioada, profita si vanzatorilor de martisoare si celor care sa intalnesc pentru a primi si da flori. Nu ai ce sa bagi de vina aici!
15. Ieftinirea florilor. Pentru niste produse atat de perisabile care nu au o viata mai lunge de catvea zile, florile sunt atat de scumpe incat ai crede ca te poti bucura de un buchet o viata. Daca costa prea mult importul, nu-i nimic! putem folosi de-ale noastre de gradina daca asa se va ajunge sa se cumpere trandafiri numai ca sa umpli vazele din camere, sau ca sa ii oferi cuiva drag fara vreun motiv anume.
16. Aici cred ca o sa ating cateva corzi sensibile si o sa nemultumesc ceva oameni. Sugerez decalarea orarului de discoteca. Pana la 12 cand lumea incepe sa mearga la dans eu trebuie sa consum minim 2 cafele ca sa nu pic de somn. Pana la 3 cand incepe sa plece prima tura de oameni, aia mai matinali care sunt in picioare de la prima ora, eu ma strofoc sa mai pastrez o pozitie bipeda pe tocuri si sa mai dansez o jumatate de piesa. Imi pare rau, eu vreau sa inceapa distractia mai devreme, asa pe la 9, maxim 10 si pe la 2 sa pot sa ma trantesc in pat. Ganditi-va ca asa ne-am putea bucura de un pachet all inclusiv de placeri si ca dupa un astfel de tratament ne-am trezi cu puterile refacute in loc de o zi cu freza proasta si fata in perna.
17. Desfiintarea emisiunilor in care se schimba mame, alte rude mai apropiate sau mai indepartate. Mai, astea nu ti le alegi, ti le da Dumnezeu!
18. Vizitati parcul dendrologic din Simeria. Nu uitati sa va luati aparatul de fotografiat. E o plimbare in care te reobisnuiesti cu frumusetea arborilor si in care iti oferi un dram de liniste si sanitate.
19. Incurajez mersul pe bicicleta. Ar trebui sa existe in toate orasele benzi speciale pentru biciclisti si locuri in care sa le parcheze. Ba mai mult! Sa faca bicilete cu cate 2, 3 scaune, ca in filmele cu Louis de Funes in care maicutele mergeu pe cate o bicicleta "de colectiv".
20. Largirea tuturor ferestrelor mici. Casele neluminoase sunt o sursa de indispozitie or notiunea de casa trebuie, ea insasi, sa exprime sentimente de comfort, placere si liniste. Prin urmare, transformarea tuturor locuintelor -cavou in locuinte-camin. P.S cei care au mozaic pe fatada, mai ales o scena de vanatoare chiar langa usa de la intrare, imi pare rau, alea vor trebui date jos. Stiu ca nu te poti baga in gusturile oamenilor, dar asta e deja o problema care ne priveste pe toti. Nu puteam sa ne lasam semenii sa persiste intr-un asemenea kitsch. Ar fi ca si cum i-am lasa sa umble cu nasuri rosii de clovn pe strada, spunandu-le ca e modern.
21. Noi, inafara de mamaliga si sarmale mai avem alte feluri de mancare traditionale celebre? Hmmm, nu cred. Alte mancaruri traditionale cu siguranta ca mai sunt, dar nimic care sa le egaleze in notorietate pe cele doua. Asadar trebuie sa concepem ceva delicatesa culinara- o supa, o tocana,care sa poata fi ambalata si care sa ne propulseze pe linia exporturilor. Nu strica sa faci un amar de bine economiei tarii.

4 comentarii:

  1. Nu-mi place cum ai inceput " de sub rotile trenului" e prea fortata...sa inteleg ca acuma esti paralizata de la brau in jos :))daca tot ai reusit sa scrii.
    Am senzatia ca uneori postezi de pe wc si te scremi, te scremi intelectual pana ies cuvintele. Incerci sa folosesti cuvinte prea mari in opinia mea si nu transmiti mai nimic.
    Concluzia : Varza!

    Non scolae sed vitae discimus!

    RăspundețiȘtergere
  2. eee, dar se poate? la punctul 21... sa nu stii tuh ca-n tătă lumea asta mare numa noi mancam mici mari? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ok, dupa o scurta documentare am aflat ca mititeii nu-s originari din romania, dar totusi, sunt considerati a fi o mancare traditionala romaneasca. ha... acu sunt curios cine-o fi inventat mustaru' ca e limpede, despartiti nu merg..

    RăspundețiȘtergere